Hemmaseger i svängigt El Clásico

Igår spelades ett klassiskt möte mellan de två skånska lagen LUGI HF och Ystads IF HF. Mötet, som ibland kallas för elitseriehandbollens El Clásico, slutade med hemmaseger 30-28 och i LUGI var Zoran Roganovic målbäst med sex mål.

Hela 2 587 åskådare kunde se på när LUGI vann det jämna och heta derbymötet mot Ystad i en match som bytte skepnad flera gånger.

Ystad inledde matchen något starkare än LUGI men i första halvlekens sista del kom LUGI ikapp och kunde även spela till sig en femmålsledning. Detta kan tränare Tomas Axnér tacka mittblocket – Nemanja Milosevic och Jakob Wickman Modigh, och målvakten Torbjörn Sittrup Bergerud för.

I andra halvleken valde Ystads tränare – Sebastian Seifert, av olika anledningar att vila lagets två stora stjärnor – Kim Andersson och Lukas Nilsson. Oscar Zareba var en av ersättarna som gjorde en fin insats och med sex minuter kvar av matchen var Ystad bara ett mål ifrån att utjämna. Då svarade LUGIs lagkapten och mittsexa Jakob Wickman Modigh med att göra två raka mål och segern var säkrad.

– Vi visar idag att vi kan genomföra matchen som ett lag. Det var vår styrka idag, säger Zoran Roganovic till LUGIs hemsida.