Ystads IF värvar från Flensburg

Mikael Helmersson. Foto: Ystads IF

Ystads IF är regerande mästare i Handbollsligan, och ser ut att bli ännu starkare till nästa säsong. Klubben har nu skrivit kontrakt med Mikael Helmersson. 

– Jag ser verkligen fram emot att få spela för de svenska mästarna och hoppas på en fin tid i YIF, säger 18-åringen till klubbens hemsida

Mikael Helmersson ansluter till Ystads IF i juli. Niometersspelaren kommer senast från storklubben SG Flensburgs Handewitts akademi. Kontraktet sträcker sig till 2025.

– Jag är jätteglad över att få komma till Ystads IF, det är ett superbra lag med en fin miljö runtomkring och jag är säker på att jag kan både utveckla mig och växa som spelare och person, säger Helmersson till klubbens hemsida.

Helmersson har dessutom varit med i både ligalandslaget och U20-landslaget i Sverige.

– Mikael är precis den spelartypen som vi letat efter. En hybridspelare som kan spela både M9 och V9. Duktig såväl i man-man-spelet som skyttet utifrån. På så vis kompletterar han vår niometersuppställning på ett väldigt bra sätt till en säsong där det kommer bli mycket matchande, säger Oscar Carlén, huvudtränare i Ystads IF.