Ystads IF permitterar samtliga spelare och personal

Ystads IFs Kim Andersson. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

Under måndagskvällen togs beslutet av Ystads IF, i samråd med fackföreningen Unionen, att klubben permitterar samtliga spelare och administrativ personal, det rapporterar Ystads Allehanda.

Enligt tidningen ska det alltså röra sig en omfattande permittering efter möten med Unionen. ”Ystads IF har valt att permittera sin administrativa personal och hela sin spelartrupp, inklusive ledarna, för att dra ner på kostnaderna.”, skriver Ystads Allehanda.

Informationen gavs till spelare och ledare på måndagen under ett samlat möte. Totalt handlar det om att alla anställda ska gå ner på en 40-procentig från den 1 april.

Det stundliga statliga stödet för korttidspermitteringar kommer att skydda de anställdas lön där de ”bara” behöver förlora 7,5 procent av lönen, där staten går in betalar ungefär halva av den totala lönen i efterhand.

Det har rått viss förvirring från företag om vad som faktiskt gäller för att få ut det statliga stödet i efterhand då beskrivningen på Tillväxtverket har ansetts lite väl öppentolkad angående vilka som kan få bidraget:

”Företag som kan visa på tillfälliga och allvarliga ekonomiska svårigheter att klara de utmaningar som till exempel kommer i kölvattnet av covid-19.”

Arbetsbördan på 40 procent för Ystads IF:s spelare skulle innebära att de kommer att träna tre-fyra pass i veckan, skriver Ystads Allehanda. Ystads IF:s ordförande vet inte exakt hur mycket pengar som klubben kommer att spara på beslutet men att det kommer att röra sig om ”betydande belopp”.

Hur har spelarna reagerat på permitteringen? Frågar Ystads Allehanda.

– Med stor förståelse, måste jag säga. Samtidigt har det nog inte sjunkit in att säsongen tog slut på ett så abrupt sätt. Jag läste in mycket tomhet i deras ansikten, säger Mats Persson till Ystads Allehanda.

Mer information i artikeln på Ystads Allehanda.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here