Ystads IF föll dubbelt under VM-läger

Jerry Hallbäck. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Ystads IF slog två flugor i en smäll, drog till Danmark och fick uppleva både VM-handboll och egna träningskamper. TTH Holstebro blev för dock för starka i dubbelmötet.

Kim Andersson i aktion på planen i Herning var en av behållningarna med resan. YIF:s gemensamma ansträngningar ägde rum i en mer undanskymd miljö. Den svenska ligafyran förlorade med fyra respektive sex bollar mot Danmarks fyra TTH Holstebro.

Den första halvleken av fyra verkar ha varit den bästa, Ystad i knappt underläge men fint utgångsläge efter paus. Chanserna raserades dock med misstag och brända möjligheter i andra halvlek, enligt rapporterna på klubbens hemsida.

– Tvis är tunga att möta med bra bollsläpp och bra skytte. Detta har varit två viktiga och bra matcher för oss, summerar Jerry Hallbäck till hemsidan.

Plus och minus inför fortsatt formslipning. Däremellan läktarplats och belåten min när tränaren såg Sverige med YIF-aktören Kim Andersson i full blom.

– Han har varit jävligt bra. Han har visat att han varit värd denna möjligheten. Folk har pratat om hans ålder och sånt. Men han har visat att han håller på denna nivån, sade Hallbäck till Ystads Allehanda.

Resultat,
TTH Holstebro–Ystads IF 33–29 (15–14)
TTH Holstebro–Ystads IF 28–22 (15–12)