Ystads IF har hittat sin nya målvakt: ”Bollen ligger hos honom”

Sedan det blev klart att Andreas Björnman Myhr lämnar Ystads IF har klubben varit ute efter ersättare. Nu har man hittat honom. Den förre OV Helsingborgs-målvakten Jane Cvetkovski har blivit erbjuden ett kontrakt.
– Bollen är hos honom nu, säger YIFs sportchef Marcus Lindgren.

När det stod klart att Dane Cvetkovski inte skulle stanna i OV Helsingborg klev vännen Zoran Roganovic in i handlingen. Via ett sms till YIFs sportchef Marcus Lindgren frågade han hur målvaktssituationen såg ut. Lindgren nappade på erbjudandet och under veckan som varit har Cvetkovski provtränat med Ystads IF. Klubben har bestämt sig, nu återstår det för Jane att göra detsamma.
– Inget är klart. Han har fått ett förslag från oss men nu ska han åka hem till Skopje och till familjen för att diskutera det här. Men han ska ge oss ett besked inom kort.

Under sommaruppehållet har även HIF Karlskronas förra målvakt Flamur Gerbeshi provtränat med Ystads IF men valet föll alltså på Jane Cvetkovski.
– Vi tycker att båda två har gjort ett bra intryck, både personligt och på träningarna, men Janes ålder attraherade oss något mer, då han är lite äldre och lite mer rutinerad, säger Lindgren till YA.

Cvetkovski gjorde succé under sitt år med OV Helsingborg och hjälpte laget upp till Handbollsligan. Han beskrivs som en typisk Balkan-målvakt, explosiv och med bra reaktionsförmåga. Om han väljer att acceptera YIFs erbjudande kommer han att bilda målvaktsteam tillsammans med Anders Persson och u19-landslagsmålvakten Måns Landgren.