Ystad värvar ”forsvarssjefen fra Tiller”

Lasse Balstad är klar för Ystads IF, en norsk 24-åring som närmast kommer från Kolstad.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Ystads IF förstärker truppen inför kommande säsong. Den norske niometaren Lasse Indergård Balstad har ritat på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2021. Han kommer närmast från Kolstad i norska högstaligan och säger såhär till klubbens hemsida:

– Jag är tacksam och det känns kul att jag har skrivit på för Ystads IF. Jag har fått ett mycket bra intryck av Ystad och ser fram emot att lära känna lagkamraterna, klubben och staden. För mig så ser jag detta som ett riktigt steg i min karriär och en klubb jag kan utvecklas mycket i. Efter många år i Kolstad (Norge) så ser jag fram emot nya utmaningar och hoppas att Ystad och jag kan hjälpa varandra att nå våra mål.

Balstad är född 1994 och kallas ”forsvarssjefen fra Tiller”. Han gjorde faktiskt landslagsdebut för Norge redan innan han hade debuterat i högstaligan. Balstad var med i EM-kvalet i juni 2015 när Norge besegrade Nederländerna med 38-24 i Trondheim och förbundskapten Christian Berge berättade då till Adresseavisen:

– Han er veldig dyktig taktisk til å være så ung. God i duellspillet og hardtarbeidende. Han har lenger steg opp angrepsmessig, men bakover begynner det å lukte litt.

Förbättrat anfallsspelet har han lyckats med. I år har Balstad dunkat dit 92 spelmål i norska ligan och ligger på plats 12 i skytteligan. Bäst i laget. Han är också uttagen till det norska Rekruttlandslaget som samlas under våren. Nu ska han bara se till att packa väskan full med Safarikjeks så blir vistelsen i Ystad fulländad.

Marcus Lindgren är sportsligt ansvarig i Ystad och säger till klubbens hemsida:

– Jag tycker det är väldigt spännande med Lasse, de rekommendationer och referenser vi fått från Jan ”Proppen” Karlsson som har lång erfarenhet från norsk handboll är bara positiva. Med Lasse så stramar vi upp vår defensiv ytterligare ett par snäpp och framåt får vi en spelare som kan gå både V9 och M9. Också spännande att vi i YIF (vad jag vet) för första gången gjort en rekrytering från Norge.

I klippet ovan ser ni en intervju gjord av Karlsen Foto efter en match ifjol i norska ligan.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here