Ystad vann Skånederbyt mot Malmö

Emil Hansson. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Det var en härlig kamp i Baltiska Hallen i Malmö denna söndagseftermiddag. HK Malmö tog emot Ystads IF och det var till slut gästerna som vann med 23 – 24.

Vi fick se ett mycket spännande Skånederby helt klart värt entrépengen. Det var en kraftmätning i skottstyrka där HK Malmös Adam Lönn snabbt hittat matchformen och gjorde 8 mål. Ystads Lukas Nilsson gjorde 9 mål och Kim Andersson 7 stycken.

I den första halvleken var det dock ingen uppvisning i målskytte, det var en målvaktsföreställning. Linus Persson i Ystads mål var väldigt bra men överglänstes av Dan Beutler i hemmakassen som var helt fantastisk. 13 räddningar bara i första halvlek. Malmö ledde också i paus med 12-10.

Efter halvtidsvilan gick Ystad snabbt ikapp och ifrån. Lönn blev för ensam att vara ett hot för HK Malmö och anfallsspelet tappade udd. Linus Persson gjorde visserligen stabila 5 mål men varken kantsex, mittsex eller mittnio med Robert Månsson hade sin dag.

Ystad såg ut att rinna iväg till en ganska säker seger men det blev en dramatisk avslutning. Vid 23-24 tappade Ystad bollen och Malmö fick en sista chans. Stian Tönnesen tog ansvar men skottet smet precis utanför stolpen. Bittert för Malmö, jubel i Ystad.

Målskyttar
HK Malmö
Adam Lönn 8, Linus Persson 5, Stian Tönnesen 3, Jim Andersson 2, Simon Nyberg 2, Mirsad Pecikoza 2, Robert Månsson 1

Ystads IF
Lukas Nilsson 9, Kim Andersson 7, Hampus Andersson 2, Alexander Borgstedt 2, Martin Bager 2, Herman Hugosson 1, Emil Hansson 1

Resultat och tabell