Ystad lånar ut Filip Pettersson till holländska KRAS/Volendam

Filip Pettersson mot HK Malmö i februari 2021. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån

Ystads IF meddelar att Filip Pettersson lämnar klubben på lån. Högersexan, som har ett år kvar på kontraktet med Skåne-klubben, kommer representera holländska HV KRAS/Volendam nästa säsong.

Filip Pettersson, 21 år, byter Sverige mot Holland. På lån i HV KRAS/Volendam är tanken att han ska kombinera vidare utveckling på handbollsplanen med studier.

Det finns en möjlighet att Pettersson blir kvar i Holland ytterligare en säsong då kontraktet är skrivet på 1+1 år. Ett beslut om detta fattas under säsongens gång.

– Jag hoppas att Filip får den speltid han förtjänar och att hans utveckling tar några kliv med detta. Vi vet att Filip gärna återvänder till den vita tröjan och vi får se var det tar vägen under säsongen, säger sportsligt ansvarige Marcus Lindgren på Ystads hemsida.

Filip Pettersson själv är både glad och tacksam gentemot Ystads IF.

– För att min utveckling ska gå framåt med rätt mängd speltid över en säsong så känns detta som ett bra steg i min karriär. Jag ska även plugga i Holland vilket ger mig en internationell input på mina studier, berättar han.

I HV KRAS/Volendam blir han lagkamrat med svenskarna Zlatko Pavicevic från AIK och Alexander Binderis från Hammarby.

Filip Petterssons flytt betyder att YIF flyttar upp den unge högersexan Hampus Karlsson, som kom till klubben från Lödde Vikings som 15-åring.

Länk: Filip Pettersson lånas ut till Holland