Ystad kom ikapp Alingsås

Ludvig Hallbäck. Foto (arkiv): Christian Örnberg, Bildbyrån

Ystads IF gav Alingsås HK någonting att tänka på med fullfjädrat försvar och heltända spelare i den andra kvartsfinalen. Kvitteringen, 1–1 var ett faktum sedan Ystad grundat för segerjubel länge med säker marginal. Fredagsmatchen slutade 25–19 i hemmafavör.

Alingsås höll jämna steg i sju minuter, sedan blev det allt större hemmadominans i målprotokollet och duellspelet. Efter 12–8 i paus befäste Ystad bara sitt grepp.

Det mest segerhungriga laget hade energin hos Anton Hallbäck, ryggraden hos Kim Andersson, Ludvig Hallbäcks genomborrande kraft till sex fullträffar och Jakob Nygrens tungskytte. Alingsås hade säkert en matchande motivation men förlorade också många kamper med försvararna.

– Det var ganska mycket som saknades, sade Mikael Franzén till C More när han smakade på 19–25-förlusten.

– Vi får inte till vårt anfallsspel, fastnar mycket en och en och får inte flow och rörelse som vi vill, fortsatte Alingsåstränaren.

Andreas Lang lyckades bäst i bortalaget med fyra mål. Minst två drabbningar till väntar för att avgöra matchserien, Alingsås har fortfarande fördel av en extra hemmamatch om det skulle behövas.

Ystads IF–Alingsås HK 25–19 (12–8)

1–1 i matcher
Matchprotokoll >>

Statistik >>