YIF vann utan problem mot Karlskrona

Hampus Andersson, Ystads IF HF. Arkivbild. Foto: Jeanette Lindeskog

Karlskrona, som krigar för att hålla sig kvar i Handbollsligan, hade inte mycket att sätta emot Ystads IF. Hemmalaget vann med 39–31. 

ANNONS

Karlskrona, så klart ordentligt stärkta efter den minst sagt viktiga segern senast mot OV, gjorde vad man kunde för att stå upp mot YIF. Det var givetvis en speciell match för Karlskrona-tränaren Sebastian Seifert som säkerligen ville visa sitt gamla lag att han är en skicklig tränare.

Sakta men säkert började YIF att komma igång och när domarna blåste av för halvtid hade hemmalaget ledningen med 20–15. I den andra halvleken hade YIF inga större problem med att hålla undan och vinna.

Som så många gånger förr blev Hampus Andersson målbäst i YIF (åtta). I bortalaget var Hampus Olsson hetast med nio mål.

Karlskrona har nu ett kanonläge att säkra nytt kontrakt, det räcker med allra största sannolikhet med en poäng i den sista omgången mot Aranäs. För YIF lever hoppet om fjärdeplatsen i allra högsta grad. YIF är två poäng bakom fyran LUGI och en poäng bakom femman Redbergslid. Ska det gå vägen för YIF krävs det dock att man besegrar IFK Skövde i den sista omgången samtidigt som LUGI förlorar mot Guif – och inte ens då är det säkert. Samtidigt får Redbergslid inte vinna mot redan klara tvåan HK Malmö.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here