YIF vann klart mot Guif – trots underläge i halvlek

Ystads IFs Jonathan Svensson. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

Ystads IF:s starka inledning på säsongen fortsatte under lördagen – när de, trots en svajig första halvlek, plockade med sig två säkra poäng från mötet med Eskilstuna Guif. Matchen slutade 35–25.

Den första halvleken mellan YIF och Guif skvallrade om en jämn drabbning, där hemmalaget förvisso drog ifrån med ett par mål några gånger om. Guif lyckades dock gång på gång höja sig och komma tillbaks in i matchen – och i halvtid var det gästerna som hade med sig en knapp ledning på ett mål.

Halvtid: 15–16

I den andra halvleken höll dock de två lagen bara jämna steg i knappt åtta minuter. Därefter började hemmalaget dra ifrån målmässigt, och halvvägs in i den andra halvleken stod resultatet på 25–20. Guif lyckades aldrig ta sig upp till hemmalagets nivå igen utan istället var det YIF som drog ifrån ytterligare.

Jonathan Svensson bidrog med starka sju mål för sitt YIF under matchen, samtidigt som Kim Andersson satte dit sex med sitt vänsterskott. Tillsammans med ytterligare 22 mål från laget kunde de slutligen ta med sig en klar seger med tio bollar.

Ystads IF HF – Eskilstuna Guif IF 35–25 (15–16)