Vinst för Lugi i säsongens andra träningsmatch

Isak Persson, Lugi. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

För några dagar sedan möttes de hemma i Lund och nu var det dags igen. Den här gången fick danska Nordsjälland lämna matchen med förlust efter ännu en jämn tillställning.

I torsdags inledde Lugis herrar sitt förberedande matchsspel inför säsongen 20/21. Då var motståndet danska Nordsjälland som kom på sista plats förra säsongen och degraderades till den danska andraligan. Det blev en jämn kamp som slutade 26-26.

Idag var det dags igen i samma arena, mot samma motstånd. En match som gick att ses på Lugis Youtubekanal. Det blev återigen en jämn match mellan lagen där danskarna var det något starkare laget under första halvlek och gick in i halvtidsvilan med en tvåmålsledning 12-14. Under andra halvlek tryckte Lugi på, gick upp jämsides och gick om. När det var 1 minut och 15 sekunder kvar att spela vid ställningen 26-25 tog danskarna time out för att i ett sista försök få med sig ett kryss från matchen. Ett försök som blev misslyckat och Lugi kunde spela av de sista 30 sekunderna och bärga säsongens första seger.

Lugis nästa match spelas nästa lördag, 15 augusti, också hemma i Lund. Då är motståndet också danskt i form av högstaligelaget Ringsted.