Viktor Rhodin satsar vidare i Önnered

Viktor Rhodin. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Viktor Rhodin återvände i träning hos Önnereds HK i våras efter allvarlig sjukdom. Där och då kom mittsexan inte in på planen på grund av nekad hjälmdispens – ett nytt, positivt besked innebär att 27-åringen fått klartecken till fortsatt spel.

Önnereds hemsida meddelar att Rhodin finns med i truppen för Handbollsligan nästa säsong.

Framför allt har linjespelaren fått grönt ljus från läkarhåll att agera på planen.

– Jag har under hela våren haft en dialog med min läkare om vilka konsekvenser det blir att spela utan hjälm. Efter undersökningar och konsultation med flera specialister på detta område, har man kommit fram till att jag ska kunna spela handboll utan hjälm utan att riskera någonting, säger han till klubbens hemsida.

Rhodin drabbades av en hjärntumör under 2020. Efter lyckad operation och flitig rehab på egen hand tränade han tillsammans med laget under våren.

– Jag kommer alltid träna med hjälm, men i Handbollsligan kommer den att vara av. Ett besked som jag är glad över, men jag hoppas fortfarande att hjälmdispensfrågan ska fortsätta drivas för att gå igenom. Jag tycker att min situation är mycket speciell, säger han till klubbsajten.

Tränaren Tommy Atterhäll gläder sig på alla sätt över återkomsten.

– Med tanke på förra årets frånvaro så skulle man säga att det blir ytterligare ett nyförvärv som spetsar till denna trupp kommande säsong, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Viktor Rhodin fortsätter i ÖHK!