Viktor Östlund nära en övergång till Danmark

Viktor Östlund, tidigare i Eskilstuna GUIF. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Eskilstuna GUIFs vänsternia – Viktor Östlund, kan göra sin sista säsong, för den här gången, i Elitserien. Danska Dagbladet-Holstebro-Struer.dk rapporterar att svensken är mycket nära en övergång till Danmark och Team Tvis Holstebro.

Östlund är uttagen i Sveriges EM-trupp och kommer senare i januari, återigen, få de internationella ögonen på sig under mästerskapet. 24-åringen stod för en mycket fin insats under fjolårets världsmästerskap i Qatar och har sedan dess varit en eftertraktad spelare på marknaden.

Representanter från Team Tvis Holstebro har flera gånger varit och tittat på Östlund men klubbens ordförande är förtegen i ett uttalande på Dagbladet-Holstebro-Struer.dk.

– Jag har ingen kommentar. Vi har tålamod, men vi måste rusta för den kommande säsongen, säger Team Tvis Holstebros ordförande Jörgen Hansen.

Team Tvis Holstebro gjorde i somras stora förändringar i truppen när man bl.a. sålde Allan Damgaard (HSV Hamburg), Michael Damgaard (SC Magdeburg), Jakob Green (Team Sydhavsøerne) samt blev av med tränaren Klavs Bruun Jørgensen (förbundskapten Danmarks damlandslag)

Trots förändringarna har den nye tränaren Patrick Wester lyckats få ihop det nya laget och inför EM-uppehållet ligger laget på en delad förstaplats i tabellen. TTH har även kvalificerat sig till Final4 i Santander Cup.

Viktor Östlund har den här säsongen spelat 20 matcher i Elitserien och gjort 95 mål. Förutom genombrottet i VM, har Östlund även internationella erfarenheter från spel i förra säsongens upplaga av EHF-cupen där GUIF åkte ut i kvartsfinalen mot HSV Hamburg. I EHF-cupen 2014/15 gjorde Östlund 54 mål på 10 matcher.