Victor Ljungquist långtidsskadad på nytt

Victor Ljungquist. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Victor Ljungquist återvände i spel för några veckor sedan efter flera månaders axelproblem. IFK Skövdes niometare tvingas nu till ännu ett lika trist som långt skadeuppehåll. Korsbandet i vänster knä är av, rapporterar klubben på sin hemsida.

Det var i samband med ett träningspass för ett par dagar sedan som det gick illa för Ljungquist.

Efter magnetröntgen nådde det tråkiga beskedet ut. Ljungquist väntar på operation om en till två månader samtidigt som han försöker hantera följderna av skadan.

– Det känns givetvis fruktansvärt tungt just nu. Jag hade ju precis kommit tillbaka efter tidigare skada och så händer det här. Det är oerhört surt och jag hade ju nu hoppats att jag fått min beskärda del av motgångar, säger han till klubbens hemsida.

Ljungquist stod nyss över mellan vårens SM-final och slutet av september. Återigen handlar det om månader innan 21-åringen kan bidra i IFK-tröjan igen.

– Det är givetvis i första hand tråkigt för Victor själv, men för truppen blir det verkligen kännbart. Vi har haft en period med mycket skador och mycket har gått emot oss denna höst, säger sportchefen Ulf Nyström till klubbsajten.

Sportchefen umgås med intensiva funderingar om att förstärka, med tanke på skadeläget.

Länk: Victor Ljungquist korsbandsskadad