Varberg värvar ännu en estländare – från tyska andradivisionen

Karl Toom. Foto: Varberg HK

Varberg förstärker laget till nästa säsong med ytterligare en estländsk spelare. Sedan tidigare har klubben värvat in mittsexan Armi Pärt från Karlskrona och nu anländer Karl Toom från tyska Emsdetten, skriver HK Varberg i ett pressmeddelande.

22-årige Karl Toom har senaste säsongen spelat i tyska andradivisionen med TV Emsdetten, som liksom Varberg kämpade för att undvika nedflyttning innan säsongen stängdes av. I år spelade Toom 23 matcher på sin vänsternio-position och gjorde 46 mål och 19 assist.

– Det känns väldigt bra att Karl vill komma till oss. Han har haft många ögon på sig och att han väljer oss som nästa steg i sin karriär ska vi vara stolta över. Karl har skottet som sitt främsta vapen, men är också rörlig i sitt spel, skriver Varbergs sportsligt ansvariga Kent Carlsson i pressmeddelandet.

I den 22-årige Toom får Varberg inte bara ett vapen i offensiven utan en spelare som kan spela i mitten försvaret. Med sina 197 centimeter och 100 pannor så är han säkerligen dessutom svår att flytta på. Kontraktet är skrivet på två år.

– Att han kan och vill spela 3a i försvaret har också varit en viktig faktor för oss. En ambitiös spelare som kommit en bra bit i sin utveckling redan. När Karl kommit in i laget så kommer han säkerligen bidra med en hög kvalitet. Det ska bli spännande att se honom i den nya gröna tröjan, avslutar Kent Carlsson i pressmeddelandet.