Varberg vann på hemmaplan – andra raka förlusten för Alingsås

Varbergs Karl Toom. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

Alingsås HK åkte på ännu en skrällförlust under lördagseftermiddagen. För två dagar sedan var det HK Aranäs som stod för motståndet, och nu var det alltså tabellens fjortonde lag HK Varberg som spelade till sig sin fjärde vinst för säsongen mot just Alingsås efter en jämn match. 

Lördagseftermiddagens drabbning mellan HK Varberg och Alingsås HK bjöd på 60 spännande minuter minst sagt. Under den första halvleken vände det flera gånger mellan lagen, och trots att gästande Alingsås flera gånger såg ut att dra ifrån var hemmalaget gång på gång där för att täppa till avståndet. En ledning på två till tre mål för Alingsås ledde snabbt till ombytta roller där Varberg istället var laget i ledarpositionen.

Efter drygt 20 minuter av svängande spel var det dock förhandsfavoriterna i matchen, gästande Alingsås HK, som lyckades skapa sig det bästa läget inför halvtidsvilan. De fick dock nöja sig med två mål, något som visade på att även den andra halvleken mest troligt skulle följa samma mönster.

Halvtidsresultat: 13–15

Alingsås inledde den andra halvleken starkt, och utökade snabbt sin ledning till 14-18 genom bland annat isländska Aron Dagur Pålsson på vänsternio. Med 20 spelminuter kvar det dock återigen helt jämnt mellan lagen, och mönstret från den första halvleken återupprepade sig – fast nu var det istället hemmalaget som gång på gång drog ifrån till ett mindre övertag.

Efter Axel Franzéns kvitteringsmål för Alingsås i den 56:e minuten stod det stopp målmässigt för gästerna, och Varberg fick chansen att spela till sig en skräll till seger och plocka med sig de två poängen från matchen.

Förlusten blir det andra raka, tunga nederlaget för Alingsås som senast för två dagar seda åkte på en storförlust mot HK Aranäs. Alingsås, som tidigare under säsongen visat sig starka flera gånger om, behöver nu vända trenden för att hålla sig kvar i toppskiktet av tabellen.

HK Varberg – Alingsås HK 30–28 (13–15)