Varberg imponerade mot AIK – ett steg närmare Handbollsligan

Daniel Lindgren. Foto (arkiv): Krister Andersson/Bildbyrån.

Drygt elva minuter in på den första kvalmatchen till Handbollsligan hade AIK ledningen med 5–4. Efter det var det slut på det roliga för bortalaget – Varberg tog över och vann med 25–21.

AIK startade matchen bäst, tog kommandot och var det bättre laget under drygt tio minuter. Men så började Varberg komma igång mer och mer och visade varför laget har varit bra under hela säsongen.

Hemmalaget gjorde ett ryck och hade med sig en ledning med 13–18 till halvtidsvilan, en ledning som AIK aldrig klarade av att hämta ikapp. Varberg fortsatte att spela bra i den andra halvleken medan AIK hade svårt att få till anfallsspelet.

Varberg vann matchen med 25–21 och leder nu matchserien med 1–0. Därmed leder samtliga lag från Allsvenskan mot lagen mot Handbollsligan.

HK Varberg – AIK 25–21 (13–8)

HK Varberg: Jacob Friberg 8, Daniel Lindgren 4, Filip Berentsen 4, Anton Jönsson 2, Tobias Bengtsson 2, Gustav Jönne 2, Daniel Lindroos 1, Petter Nyström 1, Andreas Skoglund 1

AIK: Mattias Windahl 8, Jörgen Landgraff Vegsund 5, Adam Tumba 2, Ola Pewik 2, Matija Spikic 1, Pavle Karacic 1, Jesper Linnéll 1, Zlatko Pavicevic 1