Valter Chrintz träffade rätt med allt mot AIK

Valter Chrintz. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Få höjde på ögonbrynen när Kristianstad bemästrade AIK till 28–21. En 18-årig högersexa hade däremot dagen. Valter Chrintz satte åtta mål för åtta skott hos seriesuveränen. – Det är första gången på den här nivån, sade han till Kristianstadsbladet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Efter triumfen i fredagens seriefinal, 30–25 mot Skövde var det nedvarvning och lägre underhållningsvärde med AIK på besök i arenan. 

Bortalaget gjorde de två första målen …. mmhhm.

Kristianstad kvitterade efter sju minuter …. jaha.

Till slut vann de orangea med åtta bollar, efter pausledning med fem – en planenlig seger som befäste Kristianstads topp-position och AIK:s bottenplacering.

AIK:s Troels Vejby Jørgensen fick bra träff med nio mål. Chrintz var bättre, sett till effektiviteten med åtta. Kantspringaren kastade loss och gjorde de flesta av sina mål på kontring.

– Jag är väl lite bra på att kontra, så det var kul att man fick utnyttja det i den här matchen. Hoppas bara att jag kan göra det även mot bättre lag, sade han till Kristianstadsbladet.

Matchen som sådan blev sisådär i slutbetyget.

– Ola (Lindgren) brukar prata mycket om att vi ska vara professionella, och han har ju rätt. I dag är vi inte riktigt på plats och inställningen kunde ha varit bättre, sade Chrintz till tidningen.

 

IFK Kristianstad–AIK 28–21 (14–9)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here