Utsedd till årets tränare i Norge – tar över Lugi

Tomas Axnér kommer inte att träna Lugi nästa säsong då han tar över damlandslaget. Nu har Lugi gjort klart med hans ersättare – danske Marc Uhd. 33-åringen, som tidigare prisats som årets tränare i Norge, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Uhds senaste uppdrag var i norska Naerbø, men han har tidigare jobbat i det danska förbundet med olika ungdomslandslag samt talangprojekt. Dessutom var han assisterande tränare och talangchef i Ribe-Esbjerg från 2016 till 2018. Det är med andra ord en profil som stämmer in väl med Lugis unga trupp.

I Naerbø gjorde han stor succé under sin första säsong då klubben som nykomling gick till slutspel för första gången i historien. Efter det fick 33-åringen pris som årets tränare och i år tog han på nytt laget till slutspel innan säsongen avbröts. Nu blir det en flytt till Lund och Lugi.

– I en urvalsprocess där flera kandidater förts dialog med hamnade vårt val till slut på Marc och det känns riktigt spännande! Marc är bra på att ta människor, han är bra på att utveckla unga talanger och framförallt så vågar han spela med dem. Detta är de främsta egenskaperna som gjorde att valet föll på just honom. Som tränare är han väldigt ambitiös, både i det taktiska med förberedelser till matcher och i den individuella utvecklingen med spelarna, säger LUGIs sportchef Kenneth Andersson i ett pressmeddelande.

Marc Uhd själv säger så här om flytten:

– Jag kommer från några riktigt bra år i Naerbø där truppen i huvudsak bestod av unga lokala spelare och jag ser många likheter med LUGIs sätt att arbeta och det tilltalar mig mycket. Jag har sett de sista matcherna i serien och tycker det finns gott om spännande spelare med klara spetskompetenser och med så många unga spelare blir jag inte överraskad om flera av dem  tar stora steg i sin utveckling kommande säsong.