Två nya år för Valter Chrintz i Kristianstad

Valter Chrintz. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Publikfavoriten som ordnat Champions League-feber och verkar obekymrad av nerver håller sig i brandgult ytterligare två säsonger. Valter Chrintz är något så ovanligt som en spelare som gått hela vägen, från ungdom till A-trupp i IFK Kristianstad.

Kristianstad hämtar in spännande spelare utifrån med ett finmaskigt värvningsnät som framförallt täcker in Norden. För att slå an en lokal ton var Chrintz förstavalet för samtal om förlängning.

Parterna är överens, ett drygt år efter debuten i Handbollsligan har 18-åringen klart med två nya säsonger i mästarklubben.

– Att Valter väljer att förlänga med oss betyder såklart jättemycket. 18 år gammal har han redan fått uppleva en hel del de flesta bara drömmer om. Han har haft en fantastisk höst med topparna i Champions League spelet, men viljan att hela tiden utvecklas tycker jag är det som utmärker honom mest. Samtidigt är det bra för hans utveckling att vara kvar ”hemma” ett tag till och fortsätta den resan han påbörjat, säger sportchefen Jesper Larsson till klubbens hemsida.

Kantliraren verkar synnerligen sugen på att ta utvecklingen vidare hemmavid. Efter EM-guld med U18-landslaget i somras, flera insatser som bästa målskytt i höstens internationella klubbmatcher kryddat med kvalitetsknorren som sänkte Montpellier behåller han tryggheten i arenan som bas.

– Jag har mycket att lära innan det är dags att ta nästa steg. Nästa år tar jag studenten och ges då möjlighet att jobba och fokusera på handbollen på heltid. Något som jag är väldigt tacksam över, säger han till hemsidan.

Länk: Valter Chrintz förlänger med Kristianstad