Två lag i poängbehov gör upp i Ystad

Fredrik Petersen, IFK Ystad. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

En riktigt intressant match står för dörren. Ikväll tar niondeplacerade IFK Ystad emot hittills poänglösa AIK i Ystad Arena. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

IFK Ystad har så här långt under säsongen visat att det inte är en vanlig nykomling vi har att göra med. Rutinen och skickligheten hos framförallt Marcus Cleverly, Fredrik Petersen, Henrik Knudsen och nyförvärvet Emil Berggren har gjort att laget spelat ihop nio poäng på nio matcher.

Med den fina starten ligger IFK Ystad nia, precis nedanför slutspelsstrecket. Skulle IFK Ystad vinna kvällens match är de bara en poäng bakom åttan IK Sävehof, som dessutom har en match mer spelad. Det är kanske löjligt att prata om slutspelshopp med så få omgångar spelade, men visst har IFK Ystad stora möjligheter att nå slutspel den här säsongen.

För AIK har det varit lite tvärtom. Laget har inte fått någon skjuts av namnbytet från Ricoh och sladdar rejält i tabellen. Noll poäng på tio matcher är så klart långt ifrån vad AIK hade räknat med och nu krävs det snart en seger för att säsongen inte ska vara körd. Kanske kommer den ikväll för ett AIK som trots allt gjort ett par bra matcher men inte riktigt räckt till ändå.

Hur ser det då ut formmässigt i de båda lagen? Nja, inte särskilt uppåt.

Så här har lagens senaste matcher slutat:

HIF Karlskrona – IFK Ystad 33–30
IFK Ystad – Önnereds HK 24–24
IFK Ystad – Hammarby 30–19

AIK – Redbergslids IK 27–35
IFK Kristianstad – AIK 28–21
IK Sävehof – AIK 29–25

Kvällens match har avkast 19:00 och sänds på C More.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here