TV-torsdag: SM-kvartsfinal, kval, Champions League…

Skövdes Victor Ljungquist under kvartsfinalen mellan Alingsås och Skövde. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Skärtorsdagen har underhållning från eftermiddag till sen kväll. Alingsås HK behöver en seger mot IFK Skövde för att hålla liv i semifinalhoppet. Ett par timmar senare är det matchboll i de båda återstående kvalduellerna till Handbollsligan.

Alingsås tog sista chansen i kvartsfinal tre mot Skövde. AHK behöver dock vinna ytterligare två matcher för att fullborda en perfekt vändning. Frågan är då hur skakat Skövde blev när det för första gången inte stämde i slutspelet?

Aranäs var pressat av Karlskrona senast. I totalställningen syns dock plumparna undervägs lika lite som i Önnereds HK:s 2–0-ledning mot Kungälvs HK. Det är därmed klar fördel lagen som nyss spelade i Handbollsligan och kan få nytt kontrakt innan kvällen är över.

Fyra nya slutspelsmatcher i Champions League är rejält aptitretande. Tungviktsmatchen mellan RK Vardar och Telekom Veszprem har lite andra ingångar än vanligt med tanke på den bleka säsongen från mästarlaget från Nordmakedonien.

I Bundesliga är åttan mot fyran, MT Melsungen och Rhein-Neckar Löwen i TV-rutan. RNL tre raka segrar men behöver stapla fler med tanke på att toppkonkurrenterna THW Kiel och SG Flensburg-Handewitt har många matcher i handen i det haltande programmet.

SM-kvartsfinal
(16:45) Alingsås HK–IFK Skövde, direkt i Sportkanalen och C More.
Kval till Handbollsligan
(19:00) HK Aranäs–HIF Karlskrona, direkt i Sportkanalen.
(19:00) Önnereds HK–Kungälvs HK
Båda matcherna sänds i C More
Champions League
(18:45) Motor Zaporozhye–Meshkov Brest
(18:45) RK Vardar–Telekom Veszprem
(20:45) Celje–Paris Saint-Germain
(20:45) Porto–Ålborg HB, direkt i V Sport Extra.
Alla matcher sänds i Viaplay.
Bundesliga
(19:00) MT Melsungen–Rhein-Neckar Löwen, direkt i Viaplay.