TV-torsdag: SM-final, Champions League och Bundesliga

Skövdes Bjarni Valdimarsson mot Ystads IFs Anton Månsson matchen mellan Ystad IF och Skövde den 16 december 2021 i Ystad. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Ikväll är det bara att markera alla planer i kalendern och klicka delete, för herrhandbollen bjuder på stanna hemma-underhållning i form av första SM-finalen mellan IFK Skövde och Ystads IF – samt slutspel i Champions League och toppmatch i Tyskland.

Äntligen är det dags för herrarnas första möte i SM-finalen mellan IFK Skövde och Ystads IF. ”Äntligen” är det speciellt för Ystads IF som har väntat i 30 år på att vara på plats i finalspelet igen. Lagens två tidigare möten i år har slutat med varsin hemmaseger. Hur blir det ikväll?

Och så spelas returmötet i dom två sista tungviktskamperna i Champions League – efter att Veszprem och Kielce igår tog sig vidare till Final 4. Flensburg ska försöka hämta igen fyra bollar på Barcelona samtidigt som tyskkollegan Kiel ska försöka bryta dödläget mot Paris, där första matchen slutade 30-30.

Sist, och kanske minst i sammanhanget för oss svenskar just idag, är mötet mellan Europacup-jagande fyran Berlin och femman Göppingen.

Handbollsligan
19:10 IFK Skövde – Ystads IF
Matchen sänds på TV12 och CMore Live

Champions League
18:45 Barcelona Lassa – Flensburg-Handewitt
20:45 THW Kiel – PSG
Matcherna sänds på V Extra och Viaplay

Bundesliga
19:05 Fuchse Berlin – Fresh Auf Göppingen
Matchen sänds på Viaplay