TV-torsdag: Skuru kan säkra semifinal, Alingsås söker revansch och Elverum gästar Paris

Kristianstads Albin Selin i första kvartsfinalen mellan IFK Kristianstad och Alingsås HK. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Det spelas topphandboll på flera håll i kväll och som vanligt pågår det mesta samtidigt. Skuru har chansen att säkra en plats i semifinalerna när de tar emot Önnereds HK, Alingsås möter IFK Kristianstad och två åttondelsfinaler spelas i herrarnas Champions League.

SM-kvartsfinaler:

Damer: Skuru IK har haft milda resor i de två tidigare mötena med Önnered. Den första matchen – på bortaplan – slutade 35-23 till Nackalaget och returen vanns med 28–21. Nu har de en drömchans att ta hem serien i tre raka matcher och få lite extra vila innan semifinalerna.

Herrar: IFK Kristianstad var överlägsna i det första mötet med Alingsås HK. Sedan dess har Alingsås varit i Tjeckien där de besegrat Talent Plzen och avancerat till semifinal i EHF European Cup. Det återstår att se om den resan slitit på spelarna eller om vinsten kan ge dem energi inför kvällens kvartsfinal på hemmaplan.

Champions League (h)

Elverum stod för en storstilad insats hemma mot Paris Saint-Germain i den första åttondelsfinalen i Champions League. De klarade till slut oavgjort (30–30) efter en bragdartad avslutning av Eric Johansson. Johanson kvitterade med bara ett par sekunder kvar, men var utöver det högst delaktig i matchens slutskede. Nu ska de möta ett revanschsuget PSG i Paris och det är ingen liten utmaning som ligger framför dem.

Svensklaget SG Flensburg-Handewitt besegrade Pick Szeged med 25–21 på hemmaplan i sin första åttondelsfinal. Returen i Ungern känns oviss på förhand och ett skadedrabbat Flensburg kommer att få kämpa tappert för att lyckas avancera till kvartsfinalerna.

Torsdag 7 april:

SM-kvartsfinal, dam
(19:00) Skuru IK–Önnereds HK direkt i C More
SM-kvartsfinal, herr
(19:00) Alingsås HK–IFK Kristianstad, direkt i C More
Champions League (h) – åttondelsfinaler
(18:45) SC Pick Szeged–SG Flensburg–Handewitt
(20:45) Paris Saint-Germain–Elverum Handball
Matcherna sänds i Viaplay
Bundesliga
(19:00) HBW Balingen-Weilstetten–TVB Stuttgart, matchen sänds i Viaplay