TV-torsdag: Semifinal 4 mellan Ystad och Sävehof och CL-kvartar

Sävehofs Felix Möller och Ystads IF:s Julius Lindskog Andersson under semifinal tre. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

I kväll väntar ännu en twist i den spännande semifinalserien mellan Ystads IF och IK Sävehof. Ystad kan avgöra på hemmaplan men Sävehof visade form i det förra mötet. I Champions League spelas två kvartsfinaler och flera svenska stjärnor är med och gör upp om platserna i Final 4.

Ystads IF började semifinalserien mot IK Sävehof på ett övertygande sätt och tog ledningen med 2–0 i matcher. Men Sävehof ryckte upp sig rejält i det senaste mötet och vann med 34–25. I kväll är det dags för match 4 och Ystad – som blir finalklara vid en seger – har hemmafördel. En otroligt spännande match är att vänta.

I Champions League tar Andreas Nilssons Veszprém emot svenskarna i Aalborg i den första av kvartsfinalerna. En missad Final 4-plats skulle innebära en lika stor besvikelse för båda lagen. I den sena matchen, mellan Montpellier och Kielce, är Kielce stora favoriter. Det återstår att se vad Wallinius och Pellas kan göra för att överraska.

Tablån 12 maj
SM-Semifinal, herr
(19:00) Ystads IF–IK Sävehof, direkt i C More
Champions League-kvartsfinaler, herr
(18:45) Veszprém–Aalborg Håndbold
(20:45) Montpellier Handball–Vive Kielce
Matcherna sänds i Viaplay