TV-torsdag: Redbergslid och Alingsås gör upp i botten

Alingsås Mathias Pedersen i matchen mot Lugi. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN.

I kväll spelas två matcher i Handbollsligan och fyra matcher i herrarnas Champions League. Redbergslid mot Alingsås blir en match med derbykaraktär mellan två lag som huserar längst ned i tabellen. Stormöten väntar i Europa: Veszprém–Magdeburg och Nantes–Kiel.

Tabellmässigt får Alingsås ses som den stora besvikelsen i Handbollsligan den här säsongen. Två vinster på sju matcher och näst sist. Men vinsterna kom mot Sävehof och Lugi och senast föll laget med blott två mål mot årets suverän, IFK Kristianstad. Det enda riktiga bottennappet kom på bortaplan mot Ystads IF, när Alingsås förlorade med hela 25–34. I övrigt har det varit täta matcher och höga toppar.

Kvällens match i Göteborg mot Redbergslid – som har lika många poäng – står alltså mellan Handbollsligans två jumbolag (där Alingsås har bättre målskillnad). Alingsås kommer sannolikt att klättra i tabellen. Frågan är bara när?

Känslan är att Aranäs har överraskat något under inledningen av säsongen och tabelläget (6:a) vittnar om det. Men serien är jämn (och ung). Hallby är bara en poäng bakom och mötet i Kungsbacka kan bli en öppen historia.

Stormatcher i Champions League

Veszprém har chans att gå om Paris Saint-Germain i Champions Leagues grupp A. I kväll tar de emot färska Super Globe-mästarna Magdeburg, som kan gå upp på lika många poäng som Veszprém och PSG vid en vinst.

THW Kiel börjar hitta formen och när de gästar HBC Nantes är det upp till bevis. Det är jämnt bakom Barcelona i grupp B.

Tablån 27 oktober

Handbollsligan
(19:00) Redbergslids IK–Alingsås HK
(19:00) HK Aranäs–IF Hallby HK
Matcherna sänds i C More
Champions League (h)
(18:45) Veszprém–SC Magdeburg
(18:45) RK Celje–KS Vive Kielce
(20:45) FC Porto–GOG Håndbold
(20:45) HBC Nantes–THW Kiel
Matcherna sänds i Viaplay