TV-torsdag: Handbollsligan, SHE, Champions League…

Bjarni Valdimarsson, IFK Skövde. Foto (arkiv): Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Det blir en hektisk torsdag i båda svenska och internationella hallar. TV-täckningen är också god, alltifrån klassikermöte i Handbollsligan till gigantduell i Champions League finns bara några klick bort.

IK Sävehof och IFK Skövde vann med marginal i premiäromgången. De senaste sju tävlingsmatcherna har Partillelaget stått med full pott, vilket inte hindrar Skövdes förhoppningar.

– Det blir givetvis en väldigt tuff match, men vi kommer gå in i den matchen på samma sätt som alltid, med siktet inställt på att vinna. Sävehof är ett starkt kollektiv oavsett vilka spelare som eventuellt saknas så det kommer krävas en väldigt bra insats från oss oavsett, säger IFK-tränaren Henrik Signell till klubbens hemsida.

Bland fyra drabbningar i SHE är pressen störst på Skuru IK att bryta mönstret. Skara HF har samma facit med två inledande förluster och tar sig and obesegrade nykomlingen IF Hallby. Kungälvs HK har allra tuffast i jakten på att börja plocka poäng, Sävehof borta är ett av säsongens högsta berg.

Boden Handboll och GF Kroppskultur gick båda på knock förra veckan. Nu flyttas fokus norrut och en förmodligen tajtare matchutveckling i den utbrutna matchen från den andra omgången i Damallsvenskan.

Lomza Kielce intog Palau Blaugrana med 32–30 i november 2021. Dubbla polska triumfer i CL-gruppspelet blev blå, gul och röd revansch i straffdramat under finalen i våren, nog är det högoktanig underhållning högt upp på önskelistan inför torsdagens stora toppmatch. GOG mot Dinamo Bukarest och inte minst SC Magdeburg mot PPD Zagreb innebär stor vinstchans för hemmalaget, även HBC Nantes har lågt odds även om Pick Szeged vill annorlunda.

Tablån 22 september
Handbollsligan
(19:00) HK Malmö–IF Hallby
(20:00) IK Sävehof–IFK Skövde, direkt i C More Mix
Båda matcherna sänds i C More
SHE
(18:00) IK Sävehof–Kungälvs HK, direkt i C More Mix
(19:00) Skara HF–IF Hallby
(19:00) Skuru IK–Önnereds HK
(20:00) Lugi HF–H65 Höör
Matcherna sänds i C More
Damallsvenskan
(18:00) Boden Handboll–GF Kroppskultur, direkt hos Solidsport
Champions League
(18:45) GOG–Dinamo Bukarest
(18:45) HBC Nantes–Pick Szeged
(20:45) Barca–Lomza Kielce, direkt i V Sport Extra
(20:45) SC Magdeburg–PPD Zagreb
Matcherna sänds i Viaplay