TV-tisdag: Hemmapremiärer i Lund och Helsingborg

Helsingborgs Jonatan Wilthorn gjorde succé i premiären. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN.

I kväll spelas två matcher i Handbollsligan och båda spelas på skånsk mark. OV Helsingborg är stärkta efter premiärvinsten men tar sig an ett revanschsuget Önnered. En timme senare möts LUGI och Eskilstuna Guif – som båda vann sina öppningsmatcher.

Önnered tappade en till synes säker seger i slutminuterna i sin första match för säsongen i Handbollsligan. Det gjorde inte saken bättre att det skedde på hemmaplan i derbyt mot HK Aranäs. I dag reser de söderut för att gästa OV Helsingborg – laget som stod för omgångens skräll när de besegrade Alingsås på bortaplan i sin premiär. Kan OV bygga på sin fina inledning mot ett revanschsuget Önnered?

LUGI tog en övertygande seger borta mot Redbergslids IK i sin öppningsmatch. De vann med tio bollar och fick en kanonstart, efter sämre insatser i cupen. Ikväll tar de emot Eskilstuna Guif, som också inledde säsongen på bästa tänkbara sätt när de besegrade HK Malmö på hemmaplan. Det blir en intressant tränarduell mellan LUGI:s Nemanja Milosevic och Guif:s Zoran Roganovic – som spelade tillsammans i LUGI så sent som för för sex år sedan.

Tablån 20 september

Handbollsligan
(19:00) OV Helsingborg–Önnereds HK
(20:00) LUGI HF–Eskilstuna Guif
Matcherna sänds i C More

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av LUGI HANDBOLL (@lugihandboll)