TV-Tisdag: Finalduell mellan Sävehof och Skövde (20:10)

Jack Thurin. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

IK Sävehof mot IFK Skövde är ett klassikermöte i Handbollsligan. På finalnivå har det Batra hänt en gång förr, årets final är en repris från 2005.

I Globen, 23 april för 16 år sedan var det Rustan Lundbäck mot Gunnar Blombäck.

Kim Andersson kämpade om yta framför Skövdes försvar och Jonas Larholm och Erik Fritzon (åtta mål) testade sitt fina samarbete.

Mattias Gustafsson gjorde nästan lika många linjemål (sju) för IFK, Kristian Svensson och Rasmus Wremer fanns som alltid med på ett hörn men Per Sandström var stundtals omutlig. Till slut fick Sävehofspelarna ta på sig guldhattarna.

Skövde var tillbaka i final 2007 utan att kunna hota Hammarby. Sedan dess har 14 säsonger med pendlande spel passerat, Sävehof står med fyra SM-guld till när utmanaren vill ha ett ord med i laget på nytt.

– Hela klubben förtjänar det här. Det ska bli jättekul att spela SM-final med IFK, säger Jack Thurin till handbolllsligan.se.

Thurin har framförallt minnesbilder i nutid från möten med Sävehof. Hans första elitmatch handlade just om ett besök i Partille Arena. Och tre år senare…

– Semifinalserien mot Sävehof 2019 sitter fortfarande kvar lite. Eftersom det var det senaste slutspelet så är jag ganska revanschsugen. Vi tänker inte tappa det den här gången. Nu är det vinst som gäller, säger han till ligans officiella hemsida.

Tisdag 20.10 IK Sävehof–IFK Skövde, direkt i TV 12 och C More.