TV-Söndag: EM-final, Handbollsligan och herrallsvenskan

Norska landslaget Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Under söndagen ska det avgöras vilket lag som vinner EM 2020, men det spelas även många andra matcher. Handbollsligan, herrallsvenskan, Bundesliga och Champions League bjuder på matcher under eftermiddagen.

Idag är det EM:s sista dag och det ska avgöras vilken nation som får åka hem med guldet, Norge eller Frankrike. Även bronsmatchen spelas idag, den mellan Kroatien som förlorade semifinalen mot Frankrike och Danmark som förlorade sin semifinal mot Norge.

Handbollsligan bjuder på två matcher. I dagens första match gästas Varberg av IK Sävehof. Vid Varbergsvinst idag kan de gå upp på kvalplats istället för nedflyttningsplats som de ligger på i nuläget. I dagens andra match står viktiga poäng på spel när Aranäs, som kämpar i den jämna nedre delen av tabellen, tar emot Hallby som närmar sig en slutspelsplats.

I herrallsvenskan tar Amo emot Rimbo. Amo ligger i nuläget på en fjärdeplats i tabellen vilket innebär kvalplats och Rimbo ligger på en niondeplats, precis över det nedre kvalsträcket.

Även i Bundesliga och i Champions League spelas det matcher idag. I Bundesliga tar Rhein-Neckar Löwen emot Bergischer och Melsungen gästar Göppingen. I Champions League gästas HC Motor av HBC Nantes.

EM
(15:30) Kroatien – Danmark
(18:00) Norge – Frankrike
Matcherna sänds på ViaPlay och TV6

Handbollsligan
(15:00) HK Varberg – IK Sävehof
(16:45) HK Aranäs – IF Hallby HK
Matcherna sänds på CMore

Herrallsvenskan
Amo HK – Rimbo HK Roslagen
Matchen sänds på SolidSport

Bundesliga
(13:30) Rhein-Neckar Löwen – Bergischer
(16:00) Göppingen – MT Melsungen
Matcherna sänds på ViaPlay

Champions League
(13:30) HC Motor – HBC Nantes
Matchen sänds på ViaPlay