TV-söndag: Dubbelt upp OV mot Hallby – och Sävehof lirar sista CL-matchen

Hallbys Robin Svensson och William Hermansson. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

Det märks att grundserierna börjar närma sig sitt slut och att antalet matcher som spelas blir allt färre – men än så länge finns det gott om fin handboll att underhålla sig med en söndagseftermiddag som denna. Handbollsligan, CL, Bundesliga och Damallsvenskan står på programmet – och här har du alla tider du behöver hålla koll på. 

I Handbollsligan gör OV Helsingborg och Hallby upp om två poäng som kan rädda dem båda från kvalplats i slutända. I damallsvenskan står samma lag för spelet – men där handlar det istället om två poäng för att nå kvalplats upp till SHE. En hel eftermiddag med Hallby på besök i Helsingborg med andra ord, och två minst sagt viktiga drabbningar för hemmapubliken att avnjuta – eller genomlida.

IK Sävehof spelar sin sista CL-match för säsongen, och det är grupptvåan Brest Bretagne som står för motståndet i Partille Arena. Senare under dagen spelas ytterligare en CL-match, men den är damernas grupp 1. Metz Handball, som leder gruppen, gästar Team Esbjern som för nuvarande ligger trea. En match om placeringar som kan bli viktiga inför det stundande slutspelet.

Tablån i korthet

Handbollsligan
OV Helsingborg – IF Hallby HK (14:45)
Matchen visas på Cmore och Sportkanalen

Champions League Damer
IK Sävehof – Brest Bretagne Handball (15:00)
Team Esbjerg – Metz Handball (16:50)
Matcherna sänds på Viaplay

Bundesliga
THW Kiel – Rhein Neckar Löwen (13:30)
Füsche Berlin – Flensburg Handewitt (16:00)
Matcherna sänds på Viaplay

Damallsvenskan
OV Helsingborg – IF Hallby HK (12:30)
Matchen visas på SolidSport