TV-onsdag: Full fart i flera ligor

Anton Hallbäck och Önnered besöker Hallby i Jönköping. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Slutspelsmöjligheter i SHE, kvalstrid i Herrallsvenskan och matcher på skilda plattformar i Handbollsligan. Matchprogrammet bjuder på blandad underhållning i det svenska seriesystemet, kryddat med några europeiska cupfajter onsdag kväll.

Om det inte bränner till i Alstermo där fyran Amo HK tar emot femman HIF Karlskrona för en allsvensk drabbning lär det aldrig göra det.

Handbollsligan kastar in en trippel med Alingsås HK och IFK Skövde längst upp. Därefter Redbergslids IK och OV Helsingborg där hemmalaget gärna tar två poäng för att förbättra möjligheten att nå kvartsfinal medan Skånegästerna först och främst skaffar sig ytterligare buffert till nedflyttningshotet.

IF Hallby har tre poäng tillgodo på Önnereds HK men det står ändå mycket på spel när det gäller ingenmansland eller kval i poängjakten i Jönköpings Idrottshus.

Klassikermötet mellan Skövde HF och IK Sävehof känns mer ovisst än vanligt med tanke på att Skövde har mer att gå för på pappret. De rödklädda vill hålla slutspelsdrömmen vid liv medan Sävehof bara kan vässa formen för utslagsmatcherna med en cementerad tredjeplats.

SG Flensburg-Handewitt är klar favorit mot Celje när den sista gruppomgången i Champions League drar igång. Nästan lika låga odds på hemmaseger råder för Rhein-Neckar Löwens duell med Cuenca i EHF-cupen, inklusive svenska spelare i bägge lag och Martin Schwalbs tränardebut för lejonen.

TV-tablån 26 februari
Handbollsligan

(19:00) Alingsås HK–IFK Skövde
(19:00) IF Hallby–Önnereds HK
(19:00) Redbergslids IK–OV Helsingborg
Alla matcher sänds direkt i C More
SHE
(19:00) Skövde HF–IK Sävehof, direkt i C More
Herrallsvenskan
(19:00) Amo HK–HIF Karlskrona, direkt hos Solidsport
Champions League
(19:00) SG Flensburg-Handewitt–Celje, direkt i Viaplay
EHF-cupen
(19:30) Rhein-Neckar Löwen–Cuenca, direkt i Viaplay