TV-måndag: Stor semifinalkväll med tre kamper

Jonathan Stenbäcken. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån,

Slutspelet skruvar definitivt upp ett snäpp efter USM-underhållningen i helgen. IFK Skövde och Ystads IF ligger närmast herrfinalen medan titelkampen på damsidan kan bli klar med bortaseger för Skuru IK.

IK Sävehof har kommit fel in i semifinalserien och behöver en urladdning på hemmaplan för att få igång lagspelet. De gulsvarta aktörerna har lyst med sin frånvaro när Julius Lindskog Andersson och Kim Andersson klivit fram som matchvinnare till 2–0.

IFK Skövde har en ny chans att haka av IFK Kristianstad, förutsatt att det går göra något åt det orangea lagets momentum och mersmak senast. Resan till Skåne är måhända inte lika skrämmande som för några år sedan.

– Det fanns ju en tid när dom hade 80 raka matcher utan förlust hemma. Och där är vi inte längre. Men till syvende och sist så är det ändå en ny match som lever sitt liv precis som alla handbollsmatcher gör. Det gäller att fokusera på det vi kan påverka, följa vår idé och utnyttja de chanser vi får, säger Skövdes sportchef Ulf Nyström till klubbens hemsida.

H65 Höör och Skuru IK startar från 1–2 sammanlagt, utan att någon tidigare match varit riktigt jämn. H65 får hoppas att man knäckt lite av koden, innan den senaste matchen i Höör var det sparsmakat med röda triumfer i historiken inbördes.

Tablån 9 maj
SM-Semifinal, dam
(19:00) H65 Höör–Skuru IK, direkt i C More Mix och C More
SM-semifinal, herr
(19:00) IFK Kristianstad–IFK Skövde
(19:00) IK Sävehof–Ystads IF, direkt i Sportkanalen
Matcherna sänds i C More