TV-lördag: Spännande drabbningar i både SHE och Handbollsligan

Kristianstads Anton Halén. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

Det bjuds på en smågodispåse att välja och vraka ur vad gäller svensk elithandboll under lördagen. I såväl Handbollsligan som SHE spelas tre matcher vardera under eftermiddagen, och det bjuds på såväl spännande möten om topplaceringar som bottenfighter.

I herrarnas liga väntas framförallt ett väldigt spännande toppmöte när IFK Kristianstad tar emot IFK Skövde. Det är fortsatt jämt mellan de fem topplagen i tabellen, där såväl Kristianstad som Skövde platsar in. Under eftermiddagen spelar även ytterligare två topplag i form av HK Malmö och Alingsås HK matcher – och utifrån hur samtliga matcher i Handbollsligan slutar under dagen kan tabellen alltså förändras till viss del.

HK Malmö har chansen att ta över ledarpositionen om de vinner sin match mot OV Helsingborg, och detsamma gäller IFK Kristianstad vid deras möte med IFK Skövde. Tilläggas ska dock att just IFK Kristianstad har en match färre spelad än de övriga fyra lagen i tabellen absoluta toppskikt.

Tabell Handbollsligan >> 

I SHE bjuds det på matcher som framförallt kan komma att påverka utfallet av mitten och botten av tabellen. Kungälv och tillbaks i spel efter ett uppehåll till följd av coronavirus i truppen, och tar sig an Boden Handboll i en bottenkamp. Boden, som fortfarande jagar säsongens första poäng, har förmodligen allt inställt på att lyckas med just det – samtidigt som även Kungälv är i behov av att samla ihop fler poäng.

På plats åtta respektive nio i tabellen hittar vi Lugi HF och BK Heid, och även dem drabbar samman under lördagseftermiddagen. Strax under dem placerar sig lagen som ska mötas i lördagens tredje SHE-match, Västerås/Irsta och Kristianstad HK.

Tabell SHE >>

Handbollsligan
(14:55) HK Varberg – Alingsås HK
(15:15) IFK Kristianstad – IFK Skövde, matchen visas på Sportkanalen
(16:10) OV Helsingborg – HK Malmö
Samtliga matcher sänds på Cmore

SHE
(14:10) BK Heid – Lugi HF
(14:55) Kungälvs HK – Boden Handboll IF
(15:55) Västerås/Irsta – Kristianstad HK
Samtliga matcher sänds på Cmore