TV-fredag: Handbollsligan och Allsvenskan

Albin Selin. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Handbollsligan kastar in en fyrling med matcher, varav två intressanta derbyn. Allsvenskan finns också med i fredagstablån, bland annat med prestigemötet HIF Karlskrona–Amo HK.

IFK Skövde tar emot HK Malmö i en kamp som också kan ge respekt inför en eventuell slutspelsrepris. Eskilstuna Guif fick sin fina segerrad avbruten av serieledaren Ystads IF och går för snabb revansch mot HK Aranäs från bottenskiktet.

I derbystatistiken vann OV Helsingborg dubbelt upp mot Lugi HF under fjoråret. Av IFK-kollegorna Kristianstad och Ystad har det orangea laget fått in vinnarkänslan på slutet medan sydskåningarna saknar seger de senaste två månaderna.

– Det är ett lag som kan slå alla om de väl får till de. Sen har de haft det lite tufft på sistone. Så de lär komma sjukt revanschsugna, säger Kristianstads Adam Selin till ligans officiella hemsida inför matchen.

Selin på högerkanten kan räkna med mer ansvar, efter Anton Haléns skadesmäll är 19-åringen enda renodlade högersexa.

– Det är såklart jättetråkigt att Anton saknas. Men nu får jag mer speltid och en chans att visa vem jag är. Jag vill vara inne varje sekund på banan och spela handboll, säger han till ligans officiella hemsida.

Tablån 19 februari
Handbollsligan

(19:00) Eskilstuna Guif–HK Aranäs
(19:00) IFK Kristianstad–IFK Ystad
(19:00) Lugi HF–OV Helsingborg
(19:00) IFK Skövde–HK Malmö
Alla matcher sänds i C More
Herrallsvenskan
(19:00) HIF Karlskrona–Amo HK
(19:21) Kärra HF–Anderstorps SK
Båda matcherna sänds hos Solidsport
European League
(17:00) Dinamo Bukarest–Tatran Presov, direkt i Viaplay