TV-fredag: Handbollsligan för hela slanten

Stian Tönnesen, IFK Kristianstad. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Full omgång i Handbollsligan får supportrarna på gott humör innan helgen. Stian Tönnesen tar sig an sitt gamla lag HK Malmö med brandgult på tränartröjan och Redbergslids IK vill motbevisa tabellen i derbyt mot IK Sävehof.

Samtliga dueller startar 19.00 och skärmarna lär gå varma för att hänga med i målflödet.

Fyrapoängsmatchen mellan IF Hallby och OV Helsingborg förtjänar intresse. Gästerna har ligans mest dystra formrad, Hallby har tappat lite av trycket från segerraden kring månadsskiftet.

– Känslan är att vi hela tiden kommer till många lägen, men bollen måste sättas dit. Men det känns som vi har bra möjligheter här, säger Albin Broman till Handbollsligan.

Malmö med IFK-bekante tränaren Björn Sätterström har en tuff uppgift i den orangea borgen. Fjorårets möten innebar 2–0 för Kristianstad, som dessförinnan också redde ut en kvartsfinalserie mot lokalkonkurrenten.

Redbergslid har förstärkt på sistone medan Sävehof kämpar med en rejäl skadelista. I resultatraden gör Partillelaget ändå rent hus för det mesta, bara Alingsås HK har gett Michael Apelgrens manskap respass med noll poäng hittills.

Skånela IF och VästeråsIrsta är den ena allsvenska drabbningen. Trean mot nian i Vikingahallen, en chans för SIF att närma sig HF Karlskrona och Amo HK i toppen.

– Nycklarna blir att få deras tunga o stora gubbar i rörelse samt tålamodet framåt.
Bakåt är det bara o fortsätta som vi har gjort samt ha koll på deras spetskompetenser, säger Fabian Lindholm till klubbens hemsida.

Tablån
Handbollsligan
(19:00) HK Aranäs–Alingsås HK
(19:00) Eskilstuna Guif–Hammarby IF
(19:00) IF Hallby–OV Helsingborg
(19:00) IFK Kristianstad–HK Malmö
(19:00) Redbergslids IK–IK Sävehof, direkt i C More Mix
(19:00) IFK Skövde–Önnereds HK
(19:00) Ystads IF–Lugi HF
Alla matcher sänds i C More
Herrallsvenskan
(19:00) Skånela IF–VästeråsIrsta, direkt hos Solidsport