Tuff smäll för RIK inför derbyt – Örtelind opererad

Simon Örtelind. Foto: Tommy Holl IBL

Ikväll är det derbydags i Önneredshallen när Önnereds HK tar emot Redbergslids IK. Bortalaget har åkt på en tuff smäll då viktige Simon Örtelind har opererat sitt knä och blir borta från spel i flera månader, det skriver klubben på sin hemsida.

Redbergslid har sett vassare och vassare ut under säsongen och har nu spelat ihop 14 poäng. Med det ligger laget femma i den oerhört jämna tabellen.

Inför matchen mot Önnered har RIK dock fått ett tråkigt besked som kan komma att påverka laget. Viktige försvarsspelaren Simon Örtelind har nämligen haft knäproblem under flera säsonger och nu tvingats till en operation på vänster knä.

”Operationen genomfördes i Tisdags och har gått enligt plan. Simon väntas bli borta från spel i ca 4 månader. Självklart tråkigt för både Simon och föreningen men vi hoppas att han kommer tillbaka starkare än någonsin till våren,” skriver klubben på sin hemsida.

För motståndet står alltså Önnered, ett lag som blandat och gett men som har en av seriens hetaste spelare i Daniel Blomgren. Det lär bli ett mycket intressant derby.

Matchen har avkast 19:00 och sänds på C More.

LÄNK: Simon Örtelind opererad