Trippel i träningsmatcher – Jim Andersson elvamålsskytt mot USA

Jim Andersson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Några lag i Handbollsligan tog vara på torsdagen med träningsmatch inför återstarten nästa veckan. Det var skilda resultat och varierande klass på motståndet när Ystads IF vann, OV Helsinborg fick oavgjort och IFK Skövde förlorade.

Skövde åkte till Strömstad och mötte Halden Håndbold på halva vägen. Jonas Willes lag var kvar i träningskläderna och fick inte riktigt till intensiteten.

– Det var dålig inställning och inte godkänt – något vi alla var eniga om efteråt. Nu handlar det om revansch redan vid nästa träning, säger Jonas som är övertygad om att det blir andra takter nästa gång, sade tränaren till klubbens hemsida.

EM-aktören Jack Thurin var tillbaka i vardagen med sju mål. Störst glädjeämne i IFK var Henrik Reisen (v6) och Isak Svarén (h6) som tog vara på tiden från var sin kant.

OV Helsingborg fick upp tempot i samma grad som Nordsjälland Håndbold med 31 lika vid slutsignalen.

Ystads IF gav Robert Hedin och USA en värdefull matchlektion med 42–26, via bland annat elva mål av kantspringaren Jim Andersson.

Några direkta svar fick Jerry Hallbäck knappast av de 60 minuterna i arenan. Som påminnelse om att YIF snart byter träningstimmar mot poängstrid under våren gav storsegern dock önskad effekt.

– Det här var ändå ett bra avbrott i vår träningsperiod. Det är bättre att möta USA än att spela en internmatch på träningen, sade Hallbäck till Ystads Allehanda.

Träningsmatcher 23 januari
Ystads IF–USA 42–26
IFK Skövde–Halden HB 28–29
OV Helsingborg–Nordsjälland 31–31