Torsdags-TV: Triplett i Handbollsliga-drabbningar

HK Malmös Simon Nyberg. Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån.

Handbollsligans näst sista omgång i grundserien drar igång under torsdagskvällen, och det med tre drabbningar som alla drar igång 19.00.

Malmö och Alingsås tar emot varsitt lag på hemmaplan och jagar viktiga poäng för att säkerställa placeringar i toppen av tabellen – där Malmö i nuläget ligger en poäng före, och där målskillnaden dessutom endast skiljer åt lagen med ett mål.

Malmö ställs mot Hallby, som ju säkrade fortsatt spel i Handbollsligan nästkommande säsong under helgens match mot OV Helsingborg, men som inte kommer att spela något slutspel. Alingsås i sin tur tar emot IFK Ystad – som i nuläget har en plats i slutspelet som är svår att hota, men som rent teoretiskt inte är helt säkrad riktigt än.

Utöver detta drabbar tabellens fjärde och femte lag samman när IFK Skövde gästar Ystads IF. Skövde kommer som sämst att sluta på en fjärdeplats i tabellen, men uppåt kan de, om de vinner, klättra förbi IFK Kristianstad på tredjeplatsen. Ystads IF har en omvänds sits, där de bjuder in Sävehof och IFK Ystad att närma sig rejält om de skulle tappa två poäng ikväll.

Kvällens matcher i Handbollsligan
HK Malmö – IF Hallby HK (19:00)
Ystads IF HF – IFK Skövde (19:00)
Alingsås HK – IFK Ystad (19:00)
Matcherna visas på Cmore