Tommy Atterhäll återvänder till HK Aranäs

Tommy Atterhäll avtackades i Aranäs för fem år sedan - nu är han tillbaka. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Jerry Hallbäck får Tommy Atterhäll som assisterande tränare nästa säsong. Detta sedan Jasmin Zuta lämnar HK Aranäs för att arbeta med Redbergslids IK:s U-trupp och individuell utveckling i klubben. Atterhäll är därmed tillbaka i klubben som han lämnade för fem år sedan.

Tommy Atterhäll var i Aranäs mellan 2010 och 2017, både som spelare och assisterande tränare. Sedan dess har han varit huvudtränare för Önnereds HK. Men redan i januari blev det klart att han skulle ersättas av Pontus Ward Wiklund och Atterhälls nästa adress har varit oklar.

Nu skriver Norra Halland att Atterhäll blir assisterande tränare till Jerry Hallbäck i HK Aranäs, vilket klubben också bekräftar.

– Jag och Jerry är goda vänner och pratar väldigt ofta. När det dök upp att Jasmin skulle försvinna ställde han frågan om det var intressant och det var det. Sedan ringde han någon dag senare, vi bokade ett möte och på den vägen är det, berättar Tommy Atterhäll för Norra Halland.

Han fortsätter sedan på Aranäs hemsida:

– Claes Mårtensson frågade mig om jag ville säga nåt när jag blev avtackad i Aranäs för 5 år sedan, mitt svar blev – på återseende och nu 5 år senare så är jag tillbaka. Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka till Aranäs och den grymma publiken i Kungsbacka Sporthall, säger han.

”Grymt glad och stolt”

Jerry Hallbäck ser fram emot återseendet och hyllar sin nygamla kollega:

– Att Tommy kommer tillbaka till Aranäs vittnar om vilken känsla han har för klubben och att han tror på den resa som vi har påbörjat. Jag är personligen grymt glad och stolt över att vi får samarbeta tillsammans igen, säger han och fortsätter:

– Tommy har kompetenser och kvaliteter som gör att vi kan bygga laget och ledartrojkan ännu starkare och ta oss mot nya nivåer.

Länk: Välkommen tillbaka Tommy

Länk: Atterhäll återvänder till Aranäs