Tomas Svensson får tränaruppdrag i Eskilstuna Guif

Tomas Svensson. By Kuebi = Armin Kübelbeck. In case of questions regarding usage of my work, please see here — after you have read the license below. (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

En välfylld kalender och bostad i Barcelona till trots. Det var i Guif allting började för Tomas Svensson. Målvaktsikonen kommer att avsätta tid för sysslor i moderklubben, berättar han i en intervju med Eskilstuna-Kuriren.

Zoran Roganovic som tagit över elitlaget på herrsidan i Eskilstuna fick in Svensson som stöd i satsningen. Den mångårige landslagsmannen ska figurera som hjälptränare. Exakt med vad och när är fortfarande öppna frågor.

– Det handlar om stort hjärta och stort intresse för klubben, inget annat, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Svenssons tjänster är hett eftertraktade. SC Magdeburg och Islands landslag tar sin tid i närvaro och pendlande. Han tar ändå plats i ledarstaben under Roganovic för att höja Guifs sportsliga status.

– Sista åren kan man tycka att det inte har varit så bra, men förutsättningarna har inte varit detsamma som tidigare, varken ekonomiskt eller kvalitetsmässigt.

– Generationsväxlingen har inte varit tacksamt för Janne Ekman att sköta men man har inte åkt ur, man har hållit sig kvar i Elitserien och bara det är en stor bedrift. Det Guif gjorde bra förra året var att vinna de helt avgörande matcherna mot de direkta motståndarna, säger Svensson till tidningen.

Länk: Tomas Svensson tillbaka i Guif: ”Stort hjärta för klubben”