Tobias Karlsson återvänder till HIF Karlskrona – som ledare

Tobias Karlsson. Foto: nordlyset-fotografie.com

Kort efter att det förkunnats att försvarsjätten Tobias Karlsson lägger skorna på hyllan så meddelar HIF Karlskrona att 37-åringen kommer ingå i lagets sportgrupp nästa säsong. 

Bläcket hann knappt torka innan HIF Karlskrona rapporterar om en fin värvning till sportgruppen. Tobias Karlsson, som med familjen flyttar hem till Karlskrona i sommar efter tio år i Flensburg, återvänder till sin moderklubb (då Hästö IF) för att dela med sig av sin erfarenhet.

– Det är med stor glädje vi kan meddela att Tobias kommer att engagera sig i HIF Karlskrona och klubbens sportgrupp för att medverka till att bygga framtidens HIF Karlskrona, säger ordförande Örjan Nilsson i ett pressmeddelande. 

Med ”Karlskrona Nya Arena” i byggfasen, nya investerare på intåg och en världsstjärna i Tobias Karlsson i sportgruppen så ser det positivt ut för HIF inför framtiden.

– Jag ser det som ett spännande arbete med kombinationen av ett intressant lag, den nya arenan och handbollskulturen som sedan länge finns i stadens hjärta, säger Tobias Karlsson i pressmeddelandet.

– Det blir viktigt att få hela föreningen att ta ytterligare steg mot professionell verksamhet, att spelarna får bättre förutsättningar, att arrangemangen blir attraktiva och inte minst att utveckla den egna ungdomssidan, fortsätter han.

Tobias Karlsson kommer att arbeta för klubben på ideell basis.