Tisdagens TV-tablå: Handbollsligan och SEHA-Liga

Herdeiro Lucau.Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån.

Guif bröt sin förlustnolla senast hemma mot Skövde. Nu får Eskilstunalaget chans att förlänga sviten när Önnered kommer på besök i jakt på sin första vinst för säsongen. Och i sydost spelas det två matcher i SEHA-Liga.

Få trodde nog att Skövde skulle få problem i Eskilstuna mot Guif som inlett med hedersam uddamålsförlust borta mot regerande mästarna Sävehof, för att sen hemmatorska mot nykomlingen Hallby med sju bollar. Men Guif stod för en stark match och besegrade de blåa med 28-24. Och nu väntar besök från Önnered.

Önnered inledde sin säsong med just förlust mot Skövde borta i första omgången. Sen förlorade laget hemma mot Alingsås med fyra mål och så mot Sävehof med endast två. Så kanske det är Önnereds tur att bryta en förlustsvit i Stiga Sports Arena i Eskilstuna.

Rör vi oss österut börjar SEHA-Ligas tredje omgång, där Sydosteuropas bästa lag gör upp. Först ut är Spartak Moskva som står inför den nästan omöjliga uppgiften att störa Veszprem, som sen följs av matchen Vardar mot Nexe.

Handbollsligan:
19:00 Guif – Önnered, C More

SEHA-Liga:
18:45 Spartak Moskva (Ryssland) – Veszprem (Ungern), EHFTV
20:45 Vardar (Nordmakedonien) – Nexe (Kroatien), EHFTV