Tionde raka förlusten för Karlskrona

HIF Kalskrona vann med 27-24 över Tyresö

Gästande Stockholmslaget Ricoh blev för svåra för hemmalaget. Det resulterade den tionde förlusten i rad för HIF Karlskrona i en match som slutade 21-27.

Blekingelaget är nog tacksamma att det finns två lag till som tävlar om sistaplatserna i Handbollsligan – Hammarby och IFK Ystad. Utan dem hade det varit svårt att hålla sig över nedflyttningsytan med tio raka förluster där senaste matchen man undvik förlust var under annandag jul.

– Det är klart att det sliter både mentalt och fysiskt och ju fler förluster vi får, desto längre upp blir det till säker mark, sa tränaren Ulf Schefvert till Sydöstran.

Med Jakob Nygren och Johannes Sandgren ur räkningen och med skyttetvåan Lars Möller Madsen på halvfart på grund av magsjuka blev det för tungt för HIF.

På andra sidan följer Ricoh upp sin vinst mot Lugi med en stabil vinst även på bortaplan. Henrik Olsson blev bästa målskytt för gästerna som även hade två duktiga målvakter. Man gick i och med segern upp på den sista slutspelsplatsen med en match mer spelad.

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here