Thulin magisk – RIK slog IFK Kristianstad

Tobias Thulin. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Redbergslid ställde en vägg i målet och knep med sig en vinst i Kristianstad. Nu väntar en rafflande match 4 i Scandinavium.

Tobias Thulin. Han får målvaktskonsten att se så enkel ut och ikväll var det en ny uppvisning. Redbergslid besegrade IFK Kristianstad nere i Skåne med en glödande Thulin. 38% totalt och 4 av 6 straffar, men framför allt en sådan boost för sitt lag.

Det var en rysare och en match som redan nu snackas som den roligaste under hela handbollsåret. IFK Kristianstad hade ledning i första paus med 15-14. Vid ordinarie tid stod det 26-26 och matchen gick till förlängning.

Där gick IFK upp till 29-26 och många trodde nog att hemmalaget skulle springa ifrån. Men skam den som ger sig och RIK skäms inte. De gick ikapp och i den andra förlängningen låg de i förarsätet. Försteförare Thulin men både Tobias Johansson och August Wiger stack ut.

Vinst för Redbergslid med 38-37 och reducerat i matchserien. IFK Kristianstad leder nu med 2-1 och den 17 april väntar match 4 i Scandinavium. Härligt med lite slutspelsfeber!