Thomas ”Foppa” Forsberg blir ny målvaktstränare i IFK Skövde

Thomas "Foppa" Forsberg i IK Sävehof. Foto: Viktor Ljungström

Den förre stormålvakten Thomas ”Foppa” Forsberg har värvats in till IFK Skövde som målvaktstränare, det skriver klubben i ett pressmeddelande. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Med tre SM-guld i Sävehof, tre proffsår i Danmark, två A-landskamper och en hel massa matcher i Champions League så har Thomas Forsberg samlat på sig en fin kunskapsbank att fördela vidare. Vilket 38-åringen nu även kommer att göra i IFK Skövde.

– Det här är ett väldigt bra förvärv för vårt målvaktsarbete i klubben framöver, säger klubbens sportchef Ulf Nyström i pressmeddelandet.

Forsberg som avslutade karriären i Ricoh 2016 kommer att verka som coach och arbeta internt med IFK:s målvakter. Och det kommer även att bli aktuellt att genomföra särskilda målvaktsseminarier i Skövde, rapporterar klubben.

– Det känns jättekul och jag ser verkligen fram mot uppdraget, säger 38-åringen i pressmeddelandet.

Efter spelarkarriären har ”Foppa” agerat målvaktstränare i Ricoh och senare i Skuru i SHE. Han fungerar även som målvaktsutbildare inom förbundet och är engagerad i ett särskilt talangprojekt med ett antal lovande målvakter inom svensk damhandboll samt RIK:s Tobias Thulin, skriver man i pressmeddelandet.

”Foppa” startade sin karriär IF Swithiod och har även spelat för BK Söder, Djurgårdens IF, Hammarby Handboll, de danska klubbarna Bjerringbro/Silkeborg och Viborg HK samt fem år i IK Sävehof (bl a fyra omgångar Champions League-spel och tre SM-guld). Han avslutade sin aktiva karriär med tre år i Ricoh.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here