Talang väljer spel i Alingsås HK

Olle Gransten. Foto: Alingsås HK

Olle Gransten är en av åtta pojkspelare som till hösten ska börja Rikshandbollsgymnasiet. Nu har 15-åringen valt att flytta från HK Silwing/Troja till Alingsås HK, det skriver AHK på sin hemsida.

Alingsås HK har redan en spelare som antagits till RIG – Emil Douglas Andersson. Nu kommer alltså Andersson att få sällskap av en ny lagkamrat, nämligen Olle Gransten. Gransten tog i höstas plats i Sverigecupens All Star-lag och när han lämnar Stockholm för Göteborg står det samtidigt klart att han ska representera Alingsås HK.

– Mitt slutmål är att bli handbollsproffs och Alingsås ger mig bra möjligheter att nå dit. Jag har haft bra samtal med klubben som tror på mig, säger Gransten till hemsidan och nämner Felix Claar och William Andersson Moberg som inspiratörer.

Alingsås HK:s sportchef Christer Mårtensson säger så här om Gransten:

– Vi är jätteglada att ytterligare en stor talang väljer Alingsås HK för sin fortsatta utveckling. Det visar att vi har en verksamhet och miljö som fortsätter att locka spelare som har ambitionen att formas till elit- och landslagsspelare.

LÄNK: Spännande talang väljer Alingsås HK