SVT listar handbollens vinnare och förlorare under Corona

Martin Dolk, Hammarby. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

SVT Sport har satt samman en lista över sportens vinnare och förlorare i konsekvenserna av Coronaviruset. På handbollssidan hos vinnarna finns bland annat de icke-nedflyttade lagen och förlorare är de uteblivna guldmedaljörerna och kvallagen.

På grund av viruset så upphörde all handboll här hemma och slutspelen ställdes in. Det innebar även att sluttabellerna var tvungna att tas besked kring – vilket ställde till det för vissa klubbar och gynnade andra.

SVT Sport har listat vilka de tycker är de stora vinnarna och förlorarna inom handbolls-Sverige som en effekt av de inställda ligorna.

Vinnare enligt SVT Sport är bland annat Helsingborg och Varberg från herrsidan och Boden på damsidan. De tre lagen har gemensamt att de slapp en potentiell nedflyttning trots tuffa utgångslägen. Och även Aranäs herr och Kristianstad dam som tar steget upp till högstaligorna på grund av seriesegrar.

Förlorare är naturligt då de lag som lyckades ta sig till kvalplats i Allsvenskan på dam- och herrsidan – som Kärra, Eslöv och Hallby från damerna och Hammarby, Skånela och Amo från herrarna. Även de uteblivet utdelade guldmedaljerna i Handbollsligan och SHE till Alingsås och H65 Höör rankas som de största förlusterna.

HELA LISTAN PÅ SVT SPORT