Svensk landslagsmeriterad spelare har testat positivt för doping

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Den före detta svenska landslagsspelaren på herrsidan lämnade i mars in ett dopingprov som nu har testats positivt. Spelaren stängs därmed av tills utredningen är över, rapporterar Handbollsligan.se

Det är spelarens A-prov från i mars tidigare i år som har analyserats och givit utslag för kokain, det rapporterar TV4 som kom med avslöjandet. Spelaren ska lämna in sitt yttrande till Riksidrottsförbundets dopingkommission om han vill att även B-provet ska analyseras.

– Det finns anledningar till mitt misstag, även om det inte ursäktar något, ansvaret är fortfarande mitt. Nu ska jag visa min familj, min sport och mig själv att jag kan förbättras, säger spelaren till Sportbladet.

Enligt uppgifter har spelaren i fråga spelat för flera elitklubbar i Sverige och varit proffs utomlands. Han har nu stängts av från spel till det att ärendet är avslutat.

– Vi har tillsammans med Riksidrottsförbundet tydliga riktlinjer gällande antidoping och tar tydligt avstånd från allt användande av dopingklassade medel och substanser. Vi fördömer användandet och samarbetar med RF i utredningen, säger Svenska Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg och Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel i ett uttalande på Handbollsligan.se